Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бааси мрънкането - който ще вози гардероб, да си вземе пикап, който ще ходи на море с 4 човека, бебешка количка, куче и внуче - да си вземе мултиван ... Кво не й харесвате на пийсеишестицата?!? Не завивала! Дрън-дрън! Който не може да завива - ми да не я кара ... Да си купи 124ка, мноо завива ... и багажник има.
    Стига бре, едни и същи от няколко години насам ... Да, и място за кафе нямала! Шма уморити!!!

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Бааси мрънкането - който ще вози гардероб, да си вземе пикап, който ще ходи на море с 4 човека, бебешка количка, куче и внуче - да си вземе мултиван ... Кво не й харесвате на пийсеишестицата?!? Не завивала! Дрън-дрън! Който не може да завива - ми да не я кара ... Да си купи 124ка, мноо завива ... и багажник има.
      Стига бре, едни и същи от няколко години насам ... Да, и място за кафе нямала! Шма уморити!!!
      хаха има нещо такова Аз съм доволен от всичко, само и ако ми гореше малко, щях да бъда най-щастливият човек на света

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
        хаха има нещо такова Аз съм доволен от всичко, само и ако ми гореше малко, щях да бъда най-щастливият човек на света
        Е, колега колко искаш да ти гори 10 градско е напълно нормално какво повече все пак е бензин определено ЖТД ще ти е по икономично, но това е риска на бензина
        Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от GurgaPiti4 Покажи съобщение
          Е, колега колко искаш да ти гори 10 градско е напълно нормално какво повече все пак е бензин определено ЖТД ще ти е по икономично, но това е риска на бензина
          На него толкова му гори извънградско, което не е кулл...

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
            На него толкова му гори извънградско, което не е кулл...
            Именно ... кофти тръпка ;d
            Първоначално публикувано от GurgaPiti4 Покажи съобщение
            А аз говоря за извън градско, а не за градско..... Градско ми ги удря 14,5/100 долу/гуре казано..... То ако беше 10 градско, щях даже и по-каталог да надмина данните хаха

Comment

• Тогава вече имаш проблем в колата 10 извън не е никак нормално освен ако колата не ти е 300 коня и пак няма да е така
              Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от GurgaPiti4 Покажи съобщение
                Тогава вече имаш проблем в колата 10 извън не е никак нормално освен ако колата не ти е 300 коня и пак няма да е така
                Не съвсем нормални коне си е, колкото толкова, но ще видим кво ще стане....по-назад в темата видях, че някой колеги със същият мотор достигат до 6,8/100 извън градско което е чудесно. При вечер имам пътуване и ще гледам колко се може да не сменям предавки и да подържам 90 км да видим до колко ще успея да я смъкна, но едва ли ще има разлика де.... Благодаря за отзивите колеги, ще пиша като открия проблема за да бъда полезен и на други с такива проблеми!

Comment

• Аз из Балкана я докарах даже на 11 и отгоре, ма то не беше каране...Под 8 не съм я свалял.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Когато задават така наречените каталожни данни се прави тест, който се извъшрва на динамометър(а понякога и на живо) и обикновено представлява 15-20км тест (за извънградските данни) при поддържане на скорост от около 90-100км, с няколко десетки намалявания и сравнително плавни ускорявания до 110-120км/ч. При слаб трафик и стриктно поддържане на 90 или по-малко км/ч тази цифра спокойно може да се подобри.Тези резултати, обаче, се правят с доста качествено гориво и като сложим и качеството на бензина тук, ако не можете да стигнете поне много близко до каталожната цифра с тенденциозно каране за икономия и в рамките на гореспоменатата скорост, значи нещо не работи оптимално в колата ви.

Разбира се, динамометъра не взема в сметките наклони, така че ако катерите Шипка, явно няма да се получи....
                    Last edited by Satanism; d.m.y г., 18:34.
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Мойта съм я засичал около 8/100 извънградско при нормални 120-130 км/ч. В града съм 12/100 твърдо. Тва е положението. Който иска да му гори 10/100 в града - да си взема Пунто, Корса или малка японка ... Кеф цена няма! Харесвам си я! Остарява, отдавна сме женени и още не ми е омръзнала. Постоянно съм в движение, с какви ли не коли, като си седна в мойта пийсеишестица - гърба ми и гъза ми се чувстват най-комфортно!

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                        Не съвсем нормални коне си е, колкото толкова, но ще видим кво ще стане....по-назад в темата видях, че някой колеги със същият мотор достигат до 6,8/100 извън градско което е чудесно. При вечер имам пътуване и ще гледам колко се може да не сменям предавки и да подържам 90 км да видим до колко ще успея да я смъкна, но едва ли ще има разлика де.... Благодаря за отзивите колеги, ще пиша като открия проблема за да бъда полезен и на други с такива проблеми!
                        Малко извън темата, ама чета че се стремиш да не сменяш предавки често.
                        Това съм го опитвал и аз на времето и да ти кажа, така колата гори повече. Например, ако сменяш на 2200об/мин. гори повече отколкото, ако сменяш на 3200об/мин.
                        Иначе разхода на всички 2,0 ТС дето съм карал, никога не съм успявал да смъкна под 7,5л/100км.(на газ около 9л/100км.) извънградско.
                        Ама аз явно не мога да карам икономично, като чета колегите какви разходи правят с ЖТД-та пък при мен не се получава.
                        Пак се извинявам за ОФФ-а.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Душмани сме....за тва не сме икономични
                          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            Душмани сме....за тва не сме икономични
                            То и с тия коли няма как да сме икономични де Икономия разбирам, разхода да падне на 6/100
                            Ще си караме колите и това ще е, колко и разхода да е...важно е да не превишава границата

Comment

• Няма кола която да върви и да не харчи
                              .....тва за нечовешките коли с чипове(които вървят и не харчат)...можем да четем само в справочници
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Според мен,понятието "градско",е много неточно за България(не знам за навън),но разликата примерно между Стара Загора и Пловдив е 2л./100,да не говоря за София!Доста често съм засичал разход от 10л./100 "градско" ,но в Стара Загора(и то при доста добре пресметнат маршрут,което за мен е много важно).
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                                X